Sponsors & projectpartners van het Kora Project

Om u een duidelijk beeld te schetsen van ons project, willen we u wat meer laten weten over de griots. Deze mensen hebben hun levenstaak om de kora te gebruiken als middel tot cultuur en –geschiedenisoverdracht en zij vervullen een belangrijke maatschappelijke rol in hun gemeenschap. Deze rol en daarbij zeer veel kennis over de historie en normen en waarden in deze cultuur, dreigt steeds meer te worden verdrongen door de hedendaagse maatschappij. De jongere generaties maken wel muziek, maar kennen minder waarde toe aan de belangrijke traditionele rol van de griot. Steeds meer muzikanten gaan ook weg uit West-Afrika om elders (meest moderne) muziek te gaan maken. Het boek kan dus de tradities helpen ondersteunen en bewaren en ook een stuk erkenning bieden voor de griot, alsook een financiële ondersteuning bij hun muzikale levensvervulling, want veelal moeten zij met (te) weinig middelen hun rol vervullen en dit is vaak amper en soms niet eens uit te voeren. Zij kunnen uw steun hard gebruiken!

De bekendheid willen we verwerven middels het schrijven van een boek over de kora en de griotcultuur. Een boek dat geschikt is voor het grotere publiek en ook te leen komt in de openbare bibliotheken. Ook vertalingen naar Engels en Frans staan in onze planning Om dit werk goed te doen zullen we afreizen naar Mali in West-Afrika voor verdieping van onze kennis en het vergaren van informatie en beeldmateriaal.

Dankzij de sponsoring door De Mâr Groep kon het Kora Project een aanvang hebben.

Onze hartelijke dank daarvoor!

De Mâr Groep

Grou - Wolvega - Valkenswaard

www.demar.nl

 

nieuwe sponsoren zijn van harte welkomEen deel van de sponsoring was dus al voorzien, maar nieuwe sponsoren zijn van harte welkom.

Onze sponsoren krijgen zeker ook wat terug! Vermelding in de boeken, in de kora-smartphone applicaties en op onze website en de sites van de andere projectmedewerkers.

 

Wanneer u en/of uw organisatie het Kora Project tevens wil ondersteunen, dan kunt u met African Essentials contact opnemen.

Uw steun voor ons project is meer dan welkom op RABO-rekeningnummer 1190.43.602 t.n.v African Essentials in Nistelrode. 

     Projectpartners

Voor de juiste informatie en achtergronden en natuurlijk het nodige beeldmateriaal, zijn we uitgenodigd door ’s werelds bekendste koraspeler: Toumani Diabaté, om naar Mali te komen. Ook de griots Zoumana Diarra en Souleymane Dembele gaan een rol spelen in het koraboek. Zij dragen bij aan het informatie aanbod, beeldmateriaal en correcties maken. Zij bieden ook hulp bij onze reis naar en in Mali. Een deel van de opbrengsten van de boekenverkoop gaat naar hen toe. Alle medewerkers zijn virtuozen op de kora. Souleymane Dembele heeft zich daarnaast ook toegelegd op het bouwen van muziekinstrumenten, waaronder de kora en de ngoni, een kleinere variant op de kora.

Een wereldmuzikant uit Mali met een hart voor passie om woorden te vertalen naar muziek bespeeld op de kora. Zoumana en Toumani kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben beide in de befaamde Rail Band gespeeld. Volgens het publiek is Toumani op dit moment de beste koraspeler ter wereld en daarmee een bezoekje waard om zijn website te bezoeken.

Nog meer weten over Toumani? Zie de website van Wikipedia.

 

Toumani Diabaté

www.toumani-diabate.com

Zoumana Diarra is een veelzijdig muzikant. Beter gezegd een multi-instrumentalist !

Afkomstig uit Mali is hij, voor zover bekend, de enige muzikant ter wereld die een kora met maar liefst 44 snaren bespeelt. Daarmee vernieuwt hij het meer dan duizend jaar oude spel van koraspelers uit West-Afrika.

Ontmoet onze vriend en collega op zijn persoonlijke website voor meer muziek uit Afrika !

Z.oumana Diarra Zoumana Diarra

www.zoumanadiarra.com

Solo of Jah Braco, zoals men hem in het dagelijkse leven herkend, is een neef van Zoumana Diarra en is een specialist in het bouwen van de kora, ngoni, tama en balafoon. Aangezien zijn passie hiervoor tevens het muzikale geraakt heeft, is hij tevens bandleider van de Malinese groep Solokan, waarin hij zijn culturele klanken in Bamako en omstreken laat weerklinken.

Bekijk de website van Souleymane voor meer informatie.

Souleymane Dembelé

www.jahbraco.com

Kies een onderwerp waarvan u meer informatie wenst :
www.nature-essentials.nl
Kora-instrument Studiereis Mali

Nature Essentials

Contact

Download hier onze flyer !

Download Acrobat Reader

Copyright ©  African Essentials

Flyer African Essentials